Известие

Collapse
No announcement yet.

Колата ми НЕ загрява

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Колата ми НЕ загрява

Работната ми температура на колата е:

През зимата в големи студове от Пловдив до Бургас подържане на 50 градуса

През лятото в най големите жеги, по задръстванията на Пловдив, каране само на първа и втора предавка 60-70 градуса макс.

Датчика ми работи, кръговете единия си е топъл другия студен.Само веднъж се дърпах с едно BMV X5 в един бълкан по баири и завои на малки предавки в жегите, тогава качи 90 градуса и за пръв и последен път си чух перката.Значи и тя работи, термостата също.

Това ли е нормалмната температура на JTD-то 2,4?

Притеснявам се за двигателя, че работи студен.
    Alfa 156 2,4 SW 2001
    Fiat Tempra 1,6 i.e 1992

Смени си термостата и ще се оправи
    156/2.0 Selespeed - Alfa Romeo 156 2.5 v6 24v --> http://vbox7.com/play:m1d6507527

Comment

Термостата ми работи, отваря и затваря.Проблема е че не може да вдигне таква температура, че да го накара да се отвори.Да речем 85-90 градуса
      Alfa 156 2,4 SW 2001
      Fiat Tempra 1,6 i.e 1992

Comment

Според мен термостата ти е заседнал отворен и за това двигателя не може да загрява! Смени термостата!
        Alfa 166jtd,1999

Comment

Първоначално публикувано от adoon Покажи съобщение
          Термостата ми работи, отваря и затваря.
          Как точно разбра това? И на какви градуси отваря щом си го установил??
          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
          ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

100% термостат.Моята също държеше винаги между 50 и80 градуса.Преди два дена го смених и за 7 километра стрелката закова на 90градуса.Интересното беше,че като свалих стария беше затворен.
            145 1.4ТС 97г.EX,156sw2.4jtd 20V 2005 EX,
            159sw 2.2jts ti 07г. EX,147 1.9jtdm 8V 07г.EX
            159 1.9jtdm 05г.

Comment

Добре де ако е отвотен термостата, защо тогава загрява само единия кръг, а към радиатора кръгъ си е студен.Тогава би трябвало всичко да е една температура.
              И ако пък не работи термостата и е затворен, защо в случая ми се включи перката когато загря.Нали като стигне там някви градуси термостата отваря и тогава целия кръг е една температура и перката тогава сахапва за да охлажда. Или аз нещо се бъркам и ако не е така накой да ми обясни
              Alfa 156 2,4 SW 2001
              Fiat Tempra 1,6 i.e 1992

Comment

Добре де ако е отвотен термостата, защо тогава загрява само единия кръг, а към радиатора кръгъ си е студен.Тогава би трябвало всичко да е една температура.
                И ако пък не работи термостата и е затворен, защо в случая ми се включи перката когато загря.Нали като стигне там някви градуси термостата отваря и тогава целия кръг е една температура и перката тогава сахапва за да охлажда. Или аз нещо се бъркам и ако не е така накой да ми обясни
                А сигурен ли си това дето го виждаш на таблото е вярно. Щото такова животно като незагряваща кола с изправен термостат няма
                Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
                  А сигурен ли си това дето го виждаш на таблото е вярно. Щото такова животно като незагряваща кола с изправен термостат няма
                  Ами тогава когато ми се вкл. перката си показваще 90. Вътре всичко ми е наред и сега си покзва точно. Единствено се чудя когато проверявах топлия и студения кръг колата работеше на място.Ако я поразкърша малко да по загрее, имам в предвид че може да се е прецакала прожината или там с каквото е термостата и да отваря по рано от колкото трябва и тогава няма как да загрее колата.Тоест термостата ми работи сигурен съм, но може да не работи правилно.
                  Alfa 156 2,4 SW 2001
                  Fiat Tempra 1,6 i.e 1992

Comment

Тоест термостата ми работи сигурен съм, но може да не работи правилно.
                    Значи не е изправен, тоест трябва нов. И моят беше така колата е бензинова карам я на газ и при 30 градуса външна температура едвам вдигаше 60-70 градуса. След смяна на термостат (60 лв с труда) колата е постоянно на 90 градуса (83-84 според екускана)
                    Alfa Romeo 147, 1.6 - 120hp (ГИ - Emer Frank Plus OBD)

Comment

Първоначално публикувано от Spunky Покажи съобщение
                      Значи не е изправен, тоест трябва нов. И моят беше така колата е бензинова карам я на газ и при 30 градуса външна температура едвам вдигаше 60-70 градуса. След смяна на термостат (60 лв с труда) колата е постоянно на 90 градуса (83-84 според екускана)
                      Аз защото не знам дизела каква му е работната температура и съм малко в шах, иначе бензина ми е ясен.Термостата бързо ще го изкормя, но изках да съм сигурен да ли е от него или така си работи дизеляка, ноо явно е на изживяване горкия.
                      Alfa 156 2,4 SW 2001
                      Fiat Tempra 1,6 i.e 1992

Comment

Аз защото не знам дизела каква му е работната температура и съм малко в шах, иначе бензина ми е ясен.Термостата бързо ще го изкормя, но изках да съм сигурен да ли е от него или така си работи дизеляка, ноо явно е на изживяване горкия.
                        Не го корми, а го смени без повече да му мислиш.
                        Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                        156 1.8TS 16V (01.2001)
                        147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                        0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                          Не го корми, а го смени без повече да му мислиш.
                          Слушам
                          Alfa 156 2,4 SW 2001
                          Fiat Tempra 1,6 i.e 1992

Comment

Лятото ти е загряла защото е било топло и си е напъвал...
                            Просто е умалял и започва да отваря по-рано....
                            Напъни е по сериозно на 2-3севтофара и ако позагрееее, покарай леко, ако температурата падне под 80гр.(чертата м/у 50-90) значи е заминал..... трябва като загреее да стой след нея...... Най-сигурно си е премери..... Но за 10г. и N-на брои километри на повечето им е за смяна......
                            sigpic
                            Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                            156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                            147 JTDm 140-Малката манекенка
                            GT- JTDm 150

Comment

Преди да сменя термостата и при мен не загряваше.2-3 пъти лятото достигна 90 гр и перките си се пускат,няма ядове.Това,че датчиците работят не значи че термостата ти отваря.
                              '99 156 1.9 JTD SP3

Comment

Working...
                              X